batáy s pečeným cícerom

Batáty s pečeným cícerom

Batáty s pečeným cícerom

Luxusne vyzerajúci, no veľmi jednoduchý a nutrične bohatý obed. Pečený cícer je vhodný aj na chrumkanie k telke, ak máte chuť na niečo slané. Odporúčam vyskúšať.
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Medzinárodná
Kľúčové slová: batáty, cícer
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 4 ks batát stredne veľký
  • 1 konzerva cícer
  • 250 g kyslá smotana
  • 1 strúčik cesnak
  • červená paprika, rasca
  • soľ, olej
  • šťava z polovice citróna

Postup

  • Rúru zapneme na 220 stupňov celzia.
  • Batáty očistíme, rozpolíme a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie plochou stranou nadol.
  • Do misky dáme 1 PL oleja, po 1 lyžičky rasce, červenej papriky a ½ lyžičky soli. Pridáme scedený cícer a dobre zamiešame.
  • Následne vysypeme cícer na plech k batátom a pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 minút.
  • Medzitým pripravíme dressing z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku, citrónovej šťavy a soli.
  • Opečené batáty a cícer podávame s kyslou smotanou.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating