cisársky trhanec

Cisárske trhance s domácim džemom

Cisársky trhanec

Rada pripravujem cisársky trhanec ako náhradu za palacinky, pretože ma dokáže viac zasýtiť a jeho príprava je rýchlejšia. Do cesta pridávam aj mleté orechy, aby som zvýšila nutričnú hodnotu tohto jednoduchého a chutného jedla. Mleté orechy a marhuľový džem sú klasickou a overenou dvojicou, ktorú poznáme z rôznych zákuskov, preto vás určite nesklamú.
Príprava5 mins
Doba varenia20 mins
Celkový čas25 mins
Typ jedla: Sladké jedlo
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slová: džem, mlieko, palacinky, sladké, vajíčka
Množstvo: 3 porcie

Ingrediencie

  • 3 ks vajce
  • 250 ml mlieko
  • 150 g špaldová múka hladká
  • 100 g mleté orechy
  • 2 PL cukor
  • 3 PL maslo
  • štipka soli

Postup

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista pomocou ručného mixéra. Následne prilejeme mlieko.
  • Ručný mixér vymeníme za metličku na šľahanie a za stáleho miešania prisypeme múku, mleté orechy a soľ. Cesto necháme chvíľu odstáť.
  • Na panvici roztopíme 1 PL masla. Pridáme 1/3 cesta (približne dve naberačky) a na strednom ohni ho opečieme dozlatista.
  • Následne cesto otočíme podobne ako palacinky a na panvici ho roztrháme na menšie kusy. Premiešame a krátko ich opečieme z každej strany.
  • Zo zvyšného cesta pripravíme podobným spôsobom ešte dve porcie trhancov.
  • Podávame s domácim marhuľovým džemom. Dobrú chuť!

Variácie

Ak vám vadí výrazná chuť mletých orechov, pridajte do cesta mandľovú múku.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating