šošovicove faširky

Fašírky z červenej šošovice

Fašírky z červenej šošovice

Nerada pečiem fašírky na panvici, ale tieto musím! Takto pripravené sú zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké a šťavnaté. Ak si nechcete zašpiniť ruky, formujte fašírky pomocou dvoch lyžičiek. Nebudú mať až taký pekný tvar, ale budú raz-dva hotové.
Príprava10 mins
Doba varenia15 mins
Celkový čas25 mins
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Medzinárodná
Kľúčové slová: červená šošovica, fašírky
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 200 g červená šošovica
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • čerstvé bylinky petržlenová vňať alebo koriander
  • soľ
  • rasca
  • olej

Postup

  • Červenú šošovicu namočíme minimálne na 3 hodiny.
  • Cibuľu, cesnak a bylinky nakrájame, šošovicu precedíme. Takto pripravené suroviny vložíme do sekáčika alebo do väčšej misy a rozmixujeme tyčovým mixérom.
  • Na panvici rozpálime olej. Z pripravenej masy formujeme mokrými rukami malé loptičky, ktoré opekáme na miernom ohni z obidvoch strán asi 2-3 minúty.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating