zeleninová s quinoou

Jednoduchá zeleninová polievka s quinoou

Jednoduchá zeleninová polievka s quinoou

Bohatá zeleninová polievka je základom našej stravy. Pripravujem ju skoro každý týždeň s rôznymi obmenami. Ku koreňovej zelenine pridám brokolicu, karfiol, kel alebo cuketu podľa chuti a možností.
Namiesto cestovín alebo mrveničky však pridávam obilniny. Najviac nám chutí v polievke pšeno, ale quinoa, jačmeň alebo pohánka sú tiež dobrou voľbou. Každý druh obilniny má iné nutričné hodnoty, preto je ideálne ich striedať.
Príprava10 mins
Doba varenia20 mins
Celkový čas30 mins
Typ jedla: Polievka
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slová: koreňová zelenina, kukurica, mrkva, obilniny, petržlen, quinoa, zelenina
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 2 ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1/4 ks zeler
  • 1 ks cuketa voliteľná
  • hrsť kukurica mrazená alebo z konzervy
  • hrsť quinoa
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvé vňate petžlenová alebo zelerová

Postup

  • Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky o veľkosti cca. 1x1 cm.
  • Na oleji krátko orestujeme zeleninu, následne zalejeme 1 litrom vody a privedieme do varu.
  • Do vriacej polievky prisypeme quinou a kukuricu, osolíme, okoreníme a povaríme, kým zelenina zmäkne. Nakoniec pridáme čerstvé vňate a krátko povaríme.
  • Hotovú polievku môžeme ešte dochutiť korením a môžeme podávať.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating