Kapustové carbonara
Napriek tomu, že nie som veľkým fanúšikom diét, rada sa inšpirujem receptami a čítam novinky z tejto oblasti. Recept, ktorý prinášam, je typický pre nízkosacharidovú diétu. Ide o klasické "cestoviny" s vajíčkom, pričom cestoviny sú nahradené kapustovými rezančekmi. Pravdepodobne vám to znie čudne, no nesúďte, kým nevyskúšate.
Príprava10 mins
Doba varenia20 mins
Celkový čas30 mins
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slová: bezlaktózové, bezlepkové, kapusta, nízkosacharidová, slanina, vajíčka
Množstvo: 4 porcie
- 1 ks kapusta
- 6 ks vajce
- slanina podľa chuti
- olej, soľ
Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme dochrumkava. Kapustu nakrájame na širšie rezančeky, hrubšie časti odstránime.
Do väčšej panvice alebo woku pridáme asi 2 dcl vody. Vodu privedieme do varu, osolíme a pridáme kapustové rezančeky, ktoré podusíme približne 15 minút. Občas premiešame.
Po 15 minútach panvicu odokryjeme a necháme odpariť prebytočnú vodu (ak zostalo veľa vody, môžeme ju aj zliať).
Na kapustu pridáme 2-3 PL oleja a krátko ju orestujeme.
Pridáme rozmiešané vajíčka, osolíme a keď sú vajíčka hotové, pridáme opraženú slaninu a podávame.