Kelové karbonátky

Kelové karbonátky s mandľami

Kelové karbonátky s mandľami

Príprava kelových karbonátok trvá dlhšie ako 30 minút, napriek tomu som sa rozhodla tento recept zverejniť. Dôvod je veľmi jednoduchý - kelové karbonátky sú zdravé a patria k mojim najobľúbenejším jedlám.
Príprava20 mins
Doba varenia40 mins
Celkový čas1 hr
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Slovenské
Kľúčové slová: bezlaktózové, fašírky, kel, vegan, vegetarián
Množstvo: 4 osoby

Ingrediencie

  • 1 ks kel menší
  • 100 g mandľová múka
  • 100 g špaldová múka
  • 3 strúčiky cesnak
  • soľ
  • olej
  • petržlenová vňať

Postup

  • Kel nakrájame na menšie kusy a uvaríme v osolenej vode približne 15 minút. Následne kel precedíme, necháme odkvapkať a mierne vychladnúť.
  • Rúru predhrejeme na 220 stupňov Celzia.
  • Cesnak a čerstvé vňate nasekáme na väčšie kusy. Vložíme ich do dostatočne veľkej misy.
  • Kel dáme do misy k cesnaku a rozmixujme tyčovým mixérom na hladkú hmotu. Pridáme aj mandľovú a špaldovú múku a poriadne premiešame.
  • Z hmoty formujeme malé guľky, ktoré následne jemne stlačíme. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Karbonátky pečieme 15 minút, následne ich obrátime a dopekáme ďalších 10 minút.

Variácie

Iná zelenina: Podobné fašírky môžeme pripraviť aj z cukety, brokolice alebo karfiolu.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating