korhely leves

Korhely leves – Opilecká polievka

Korhely leves - Opilecká polievka

Korhely leves (čítaj korhej leveš) je maďarská polievka, ktorá sa podáva na svadbách nadránom alebo na nový rok po ťažkom Silvestri, aby postavila na nohy aj najväčšieho opilca. V pôvodnej verzii sa pripravuje s údeným mäsom a klobáskou, no ja vám radím vyskúšať túto bezmäsitú polievku v kombinácii s červenou šošovicou.
Typ jedla: Polievka
Kuchyňa: Maďarská
Kľúčové slová: červená šošovica, kyslá kapusta
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks mrkva
  • 200 g červená šošovica
  • 200 g kyslá kapusta
  • olej, soľ, čierne korenie
  • bobkový list
  • 1/2 ČL údená paprika

Postup

  • Kyslú kapustu premyjeme a nakrájame nadrobno.
  • Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhanú mrkvu, kyslú kapustu, červenú šošovicu a zalejeme 1.5 litrom vody. Polievku osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a povaríme približne 20 minút.
  • Polievku môžeme zahustiť tak, že z nej vyberiete 2-3 naberačky polievky, ktorú rozmixujeme tyčovým mixérom. Následne tento krém vlejeme naspäť do polievky.
  • Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating