krémový losos

Krémové cestoviny s lososom

Krémové cestoviny s lososom

Ak hľadáte jednoduchý recept na chutnú a rýchlu večeru, práve ste ho našli! Krémové cestoviny s lososom očaria aj toho, kto ryby veľmi neobľubuje. Kombinácia voňavého tymianu a kyslastej citrónovej šťavy je ideálna pre ochutenie každého jedla z rýb, preto si ho dobre zapamätajte!
Príprava10 mins
Doba varenia20 mins
Celkový čas30 mins
Typ jedla: cestoviny, hlavné jedlo, ryba
Kľúčové slová: cestoviny, losos, ryba
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 400 g losos filety
  • 400 g cestoviny podľa vlastného výberu
  • 250 ml smotana na varenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymian alebo korenie na ryby
  • maslo
  • citrónová šťava

Postup

  • Cestoviny uvaríme podľa postupu na obale na al dente.
  • Z lososa odstránime kožu a nakrájame ho na kocky o veľkosti cca. 1,5x1,5 cm, osolíme, okoreníme.
  • Na panvici rozpustíme maslo a na miernom až strednom ohni opečieme kocky lososa za 2-3 minúty z obidvoch strán. Dáme ich na bok.
  • Do tej istej panvice prilejeme smotanu a privedieme do varu. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian, uvarené a scedené cestoviny a losos. Opatrne premiešame.
  • Na záver pokvapkáme cestoviny citrónovou šťavou a môžeme podávať.

Variácie

Mäso: Použite iný druh ryby alebo kuracie mäso.
Bezmäsité: Namiesto lososa použite kelové ružičky.
Bezlaktózové: Rastlinná smotana.
 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating