šošovicový šalát

Medovo-horčicový šošovicový šalát

Medovo-horčicový šošovicový šalát

Prinášam vám recept na vynikajúco ochutený teplý šošovicový šalát, ktorý je doplnený o sladkú chrumkavú mrkvu. Ak sa rozhodnete použiť šošovicu z konzervy, zdravý obed či večeru máte na stole do 20 minút. Čo na to poviete?
Príprava5 mins
Doba varenia25 mins
Celkový čas30 mins
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slová: červená šošovica, horčicam, med, mrkva, šalát
Množstvo: 3 porcie

Ingrediencie

  • 150 g suchá šošovica alebo 1 konzerva šošovice
  • 2 ks mrkva
  • 1 ks cibuľa
  • 1 PL horčica
  • 1 PL med
  • šťava z jedného citróna
  • soľ, olej, čierne korenie

Postup

  • Šošovicu namočíme do vody minimálne na 12 hodín, následne scedíme a približne za 20 minút ho uvaríme v jemne solenej vode do mäkka. Táto činnosť vám odpadne, ak použijete šošovicu z konzervy.
  • Medzitým si na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Restujeme ich od začiatku spolu, aby sme cibuľu príliš nespálili. Pravidelne premiešavame.
  • Približne po 10-tich minútach prilejeme aj 0,5 dcl vody, zeleninu zakryjeme a minútu podusíme. Následne odstavíme z ohňa. Mrkva má zostať jemne chrumkavá, aby zachovala v sebe vitamíny.
  • Pripravíme aj omáčku: zmiešame 1 PL horčice, 1 PL medu, 1 PL olivového oleja a šťavu z jedného citróna. Do omáčky môžeme pridať aj trochu soli a mleté čierne korenie.
  • Na záver spojíme uvarenú a scedenú šošovicu s mrkvou, prilejeme omáčku a dobre zamiešame. (Ak ste použili šošovicu z konzervy, šalát si trochu zohrejte na ohni.) Podávame s čerstvými bagetkami.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating