Pečený falafel so šalátom

Pečený falafel so šalátom

Pečený falafel so šalátom

Falafel je arabské jedlo a tradične sa pripravuje vyprážaním vo fritéze. Ja som si zvolila zdravšiu verziu a upiekla som tieto chutné fašírky v rúre. So šalátom tvoria perfektnú dvojicu.
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Vegetariánske
Kľúčové slová: cícer, šalát
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 2 konzerva cícer
  • 1/4 šálka ovsené vločky
  • 1/2 šálka čerstvé bylinky petržlenová vňať alebo koriander
  • 5 strúčiky cesnak
  • olej, soľ

Postup

  • Rúru predhrejeme na 220 stupňov Celzia.
  • Cesnak a čerstvé vňate nasekáme na väčšie kusy. Vložíme ich do dostatočne veľkej misy.
  • Precedený a prepláchnutý cícer dáme do misy k cesnaku. Pridáme aj ovsené vločky, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú hmotu.
  • Z hmoty formujeme malé guľky, ktoré následne jemne stlačíme. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Falafel pečieme 15 minút, následne ich obrátime a dopekáme ďalších 10 minút.
  • Podávame so šalátom, v pita chlebe alebo wrape.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating