pohánka s bryndzou (2)

Pohánka s bryndzou

Pohánka s bryndzou

Jeden netradičný, no veľmi chutný recept, ktorý som prvýkrát zachytila v relácii Na chalupe. Je zdravou alternatívou k bryndzovým haluškám. Môžete ju podávať tak ako ja s opraženou cibuľou alebo so slaninkou.
Pohánka je prirodzene bezlepková obilnina, je plná vitamínov a minerálnych látok, a v kombinácii s bryndzou vás perfektne zasýti.
Príprava5 mins
Doba varenia15 mins
Celkový čas20 mins
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slová: bezlepkové, bryndza, cibuľa, pohánka
Množstvo: 3 porcie

Ingrediencie

  • 1/2 šálka pohánka
  • 1 ks cibuľa
  • 100 g bryndza
  • 1 PL masť

Postup

  • Pohánku prepláchneme a dáme ju variť v dvojnásobnom množstve vody ( v našom prípade 1 šálka).
  • Varíme približne 3 minúty, potom ju odstavíme a necháme dôjsť (cca. 10-15 minút).
  • Cibuľu nakrájame na kolieska a na miernom ohni opražíme dozlatista.
  • K pohánke primiešame bryndzu a ozdobíme cibuľou. Pozor na solenie, bryndza je obvykle veľmi slaná.

Variácie

Mäso musí byť: Na panvici opečte nadrobno nakrájanú slaninu.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating