pšenový nákyp

Pšenový nákyp na slano

Pšenový nákyp na slano

Pšenový nákyp máme radi na sladko, no teraz prišiel čas, aby som toto zdravé jedlo pripravila v slanej verzii. Dlho som rozmýšľala nad správnou kombináciu prísad, ale vyšlo to. Tofu zabezpečil krémovosť, špenát a paradajky perfektne dochutili nevýrazné pšeno. Ak by ste chceli gradovať chuť jedla, pridajte olivy, výsledok bude úžasný.
Príprava5 mins
Doba varenia35 mins
Celkový čas40 mins
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slová: bezlaktózové, bezlepkové, paradajky, pšeno, špenát

Ingrediencie

  • 200 g pšeno približne 1 šálka
  • 1 konzerva paradajky pasírované
  • 100 g baby špenát čerstvý
  • 1 ks tofu približne 180-200g
  • 2-3 PL sójová omáčka alebo tamari
  • 2 strúčiky cesnak
  • strúhaný syr voliteľný
  • olej, soľ

Postup

  • Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia.
  • Pšeno sparíme vriacou vodou, aby sme odstránili jeho horkosť. Následne ho prepláchneme studenou vodou a uvaríme v dvojnásobnom množstve vody do mäkka (v našom prípade 2 šálky). Nezabudneme ho osoliť.
  • Tofu nakrájame na plátky a následne ho roztlačíme vidličkou na malé kusy. V miske ho zmiešame so sójovou omáčkou a necháme chvíľu marinovať.
  • Na oleji speníme pretlačený cesnak, pridáme tofu a opečieme ho dozlatista. Následne pridáme paradajkový pretlak a privedieme omáčku do varu. Pridáme baby špenát, premiešame a odstavíme z ohňa.
  • Uvarené pšeno primiešame do omáčky a dochutíme soľou. Vylejeme ho na vymastený pekáč, posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút.
  • Pred podávaním necháme pšenový nákyp jemne vychladnúť.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating