ryba v mandlovej cruste

Rybie filé v mandľovej cruste

Rybie filé v mandľovej cruste

Rybu máme veľmi radi, no väčšinou ju pripravujem rovnako: pečenú v rúre na masle s tymianom.
Teraz som však mala chuť na niečo nové, chrumkavé, preto som filety obalila v mletých mandliach, ktoré som zmiešala s korením na ryby. Je to perfektná kombinácia!
Toto fantastické jedlo pripravíte veľmi jednoducho bez väčšej námahy. Pozor však na obracanie, aby vám mandle zostali na rybe.
Príprava5 mins
Doba varenia20 mins
Celkový čas25 mins
Typ jedla: hlavné jedlo, ryba
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slová: brokolica, mandle, ryba
Množstvo: 4 porcií

Ingrediencie

  • 400 g rybie filé
  • 100-150 g mleté mandle
  • 3 lyžičky korenie na ryby
  • soľ
  • citrónová šťava
  • maslo alebo olej na opekanie

Postup

  • Mleté mandle zmiešame s korením na ryby a filety obalíme v tejto zmesi. Podľa chuti ich môžeme ešte mierne osoliť.
  • Na panvici zohrejeme olej a na miernom ohni opečieme filety z obidvoch strán. Dávajte pozor pri obracaní.
  • Hotové filety pokvapkáme citrónovou šťavou a môžeme podávať! Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu a blanšírovanú brokolicu.

Variácie

Blanšírovanú brokolicu pripravíte tak, že ružičky brokolice vložíte do vriacej vody na 3-4 minúty, následne ich scedíte a vložíte na pár sekúnd do ľadovej vody, prípadne ich opláchnete studenou vodou. Takto pripravená brokolica je chrumkavá, krásne zelená a plná vitamínov a minerálnych látok.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating