šošovicové bolognese

Šošovicové bolognese

Šošovicové bolognese

Táto omáčka by mala patriť k základným jedlám v každej rodine. Je chutná, zdravá a zároveň veľmi jednoduchá na prípravu.
Dochuťte si ju kvalitným syrom podľa vlastného výberu.
Príprava10 mins
Doba varenia20 mins
Celkový čas30 mins
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Medzinárodná
Kľúčové slová: červená šošovica, cestoviny, paradajky
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 400 g cestoviny podľa vlastného výberu
  • 100 g červená šošovica
  • 2 ks mrkva
  • 2 strúčiky cesnak
  • 400 g pasírované paradajky
  • bazalka, oregano
  • soľ, olej, čierne korenie
  • strúhaný syr podľa chuti

Postup

  • Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale na al dente.
  • Na oleji osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme nastrúhanú mrkvu a prepláchnutú šošovicu a zamiešame.
  • Zeleninu zalejeme paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme a varíme 15 minút, kým šošovica zmäkne. Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody.
  • Keď je šošovica mäkká, môžete časť omáčky rozmixovať tyčovým mixérom, aby ste mali jemnejšiu omáčku.
  • Uvarené cestoviny premiešame s omáčkou a ozdobíme strúhaným syrom.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating