Zemiakový paprikáš s lečom

Zemiakový paprikáš s lečom a šampiňónmi

Zemiakový paprikáš s lečom a šampiňónmi

Zemiakový paprikáš nemusí byť nudný! Pripravte si ho s lečom a šampiňónmi a vznikne vám luxusné jedlo plné chuti a vitamínov. Chuť klobásky vám v tom určite nebude chýbať, zabezpečíte si ju údenou paprikou.
Príprava10 mins
Doba varenia20 mins
Celkový čas30 mins
Typ jedla: hlavné jedlo
Kuchyňa: Maďarská, Slovenská
Kľúčové slová: huby, lečo, zemiaky
Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 kg zemiaky
  • 2-3 ks paradajky
  • 2 ks paprika
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ČL údená paprika
  • 250 g šampiňóny
  • olej, soľ, čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup

  • Najprv pripravíme zeleninu: zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky, paradajky a papriku nakrájame na menšie kusy, šampiňóny na plátky.
  • Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky, paradajky a papriku a krátko orestujeme. Zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme údenú papriku a zalejem asi 2 dcl vody. Necháme ich pod pokrievkou dusiť približne 10 minút.
  • Keď sú zemiaky mäkké, pridáme aj šampiňóny. Opatrne ich premiešame a krátko povaríme, aby sa chute spojili. Na záver dochutíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Variácie

Mäso musí byť: Pridajte na kolieska nakrájanú klobásku, alebo slaninu.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating